20.1.20

El 2020 pujarà l'IBI a Girona


L’increment d’aquest impost, que afectarà a totes les propietats immobiliàries vindrà per partida doble. Per una banda l’Ajuntament de Girona ha demanat la revisió dels valors cadastrals, fet que representarà un increment dels mateixos, i per altra banda les ordenances fiscals aprovades per aquest any han incrementat el coeficient en un 2,75%.

El valor cadastral no tant sols és l’import base per a calcular l’IBI, aquest increment també pot repercutir en d’altres impostos com la plusvàlua municipal, l ‘IRPF, l’impost sobre el patrimoni o successions.

A nivell de bonificacions es contempla d’aplicar un 60 % per a famílies nombroses sempre i quan no superin uns determinats ingressos que varien segons el nombre de fills.

Es preveu una bonificació temporal, durant 5 anys, del 50% per aquells propietaris que, sense estar-hi obligats facin instal·lacions de captació solar destinades a aigua calenta sanitària o sistemes d’aprofitament elèctric de l’energia solar. En tot els casos la bonificació no pot superar 307 €. També tenen bonificació les empreses pels immobles destinats a obres de nova construcció o rehabilitació.

Recàrrec als pisos buits. Per contra les ordenances recullen la imposició d’un recàrrec del 50% pel pisos buit. Afecta a aquells immobles d’us residencials que romanguin més de dos anys desocupats sense cap causa que justifiqui la desocupació. El recàrrec només serà aplicable a aquells propietaris que siguin titulars de més de 5 immobles.

S’entén com a causa justificada per a que un immoble estigui desocupats: raons laborals, canvi de domicili per raons de dependència, els habitatges objecte de litigi judicial, els habitatges que s’han de rehabilitar i els habitatge il·legalment ocupats. Per imposar aquest recàrrec, cal per part de l’Ajuntament un acte administratiu en que es declari aquesta situació de desocupació. En aquest procediment administratiu s’ha de donar audiència al propietari afectat.

Font: Cambra de la Propietat Urbana de Girona link

No hay comentarios:

Publicar un comentario